Skip to main content

Berjaya Berbuka Cara Kelantan

Cik mai berjaya berbuka cara kelantan,hehe..ini adalah kerana tahun lepas masa lik beraya di kelantan..maklum la first time lik raya sana...cik mai memang culture shock..haha..dorang berbuka ngan manisan dulu, pastu lepas solat terawih baru dorang makan nasik...erk...ce korang bayangkan....cik mai yang 20lebih tahun idup nie da biasa buka je terus makan nasik tibe2 je dapat stail cmni...huwaaa..mau nages je time tue......

Tapi nasib baik MIL cik mai faham dia suh cik mai makan dulu...so en asben pon makan skali...hehe..kalau x mau pingsan wooo..mana la cik mai biasa cmtu kan...

Puasa kali nie, memang cik mai praktik kan stail buka makan manisan dulu pastu pas solat isya' atau tgu en asben lik terawih baru cik mai makan nasik....memang berjaya kontrol..lagipon xdala terlalu kenyang sangat biler nak semayang..kalau makan nasik kang pas makan je jadik ular sawa..mata pon kecik je....hehehe...cuma satu je la, biler buka makan manisan..cik mai da kenyang...kesudahannya memang xmakan nasik...baper kali je cik mai makan nasi dalam bulan posa nie...sebab tgu en asben lik solat terwaih lmbat..kdg2 kul 11,..cik mai da selamat tinggal di buai mimpi..huhu..sahur pon bangun minum air je.....Tapi,..x jugak kurus...pelik kan?...

p/s - sekian shaja citer cik mai...hehe..pasni nak wat entry first time raya kat kelantan pulak...

Comments

Myra Jay said…
Kalau Myra perut lapar lagi cepat ngantuk..heheee
Cik Mai said…
hehe..terbalik la kite..hehe

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…