Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

Selamat Hari Raya!

p/s - gambo raya xpenah amik...hehehe..so gambo nie je yang ada...

Ooooo...Balik Kampung

Hari nie memang da sunyi sopi da opis cik mai nie...suma da pakat2 balik kampung....kebanyakan kat department cik mai nie orang utara...hehehe....selamat beraya suma....memandu dengan cermat ingatla orang yang tersayang....(dalam hati sedey bangat,..lamanya nak tggu ari isnin nak lik kampung..nape la cik asben kena kije ari senin..lalalala)..

kawan2 blogger korang cuti bile?

Berita Harian Online | PLUS perkenal jadual perjalanan sempena Aidilfitri, kemerdekaan

Berita Harian Online | PLUS perkenal jadual perjalanan sempena Aidilfitri, kemerdekaan


2011/08/25
NOORIZAH bersama Pengurus Jualan Kebangsaan RedBull, Eng Swe Peng menunjukkan minuman Redbull yang akan diberikan kepada pengguna lebuh raya secara percuma di setiap Pit Stop ditentukan pada sidang media sistem perjalanan pada musim perayaan ini di Persada PLUS Subang. PETALING JAYA: PLUS Expressways Bhd (PLUS) memperkenalkan jadual perjalanan dengan membahagikan kenderaan bernombor pendaftaran berakhir dengan nombor ganjil dan genap bagi melancarkan perjalanan di lebuh raya sempena musim cuti Aidilfitri dan Hari Kemerdekaan.

Pengarah Urusan PLUS Datuk Noorizah Abdul Hamid, berkata langkah itu bertujuan memisahkan kumpulan pengguna lebuh raya dari utara dan selatan termasuk mereka ingin pulang berhari raya pada saat-saat akhir menuju ke Lembah Klang dari 1 hingga 4 September ini. “Pengguna lebuh raya dari utara dan selatan yang akan kembali ke ibu kota pada 1 hingga 4 September dinasihatkan …

Tahukah Anda?

Semalam adalah hari gaji..huhu..tetapi hari gaji semalam bersamaan hari membayar hutang biskut raya (order xhengat)...kerepek2 dan bayar utang2..tinggal je baper sen kat poket cik mai nanti...sedey kan?..duit macam air la skang..da la gaji kecik,..kalau nak di buat perbandingan tahun lepas dan tahun nie harga barang naik mendadak!...gaji xnaek banyak mana pon....

Nasib baik la duit bonus ari tu..memang cik mai da siap2 kira untuk duit raya dan perbelanjaan untuk raya..xda la semput sangat..hehehe....

P/s - ingat nak buat bisnes online la nnt nak cari side income...tapi cik mai bukan reti meniaga..hehehe..

Taada.....Vitamin..

Hehe....tadi cik mai pegi beli vitamin untuk zameer..harap dia nak makan la...n harap2 selera makan dia akan bertambah....


p/s - xbest la tgk bebe mama badan cekeding je...huhuhu

Raya Di Kelantan

Ha..kali nie cik mai nak citer la sikit pengalaman beraya pertama kali di Kelantan....Cik mai sekali lagik terkena kejutan budaya kerana di sana tiada LEMANG,RENDANG,KETUPAT,KUAH KACANG,..ce korang bayangkan..hari raya tanpa makanan itu suma...cik mai mmg terkejut...dan rasa nak nanges...rasa macam dan2 itu jugak nak balik Perak..yela, kat Perak suma benda tue adalah wajib...tambah lagi ngan rendang tok bagai..huhu....

Kat kelantan (umah MIL) cik mai dorang ada wat ketupat tapi manis punya la....and dorang buat tapai..itu adalah makan wajib cik mai tengok asal g raya umah orang je ada tapai..korang tau ke tapai tu cmne?..jap cik mai paste kan cikit gambo tapai...punya la susah nak wat tapai nie ..nak bungkus dia cik mai memang fail..tapi dapat la jugak buat walaupon huduh giler yang cik mai buat..hehehe..tapi tang balut ketupat memang cik mai larik..langsung xboleh...APE PON XBOLEH..hehe

ini adalah tapai
tapi cik mai memang sayang ngan MIL cik mai..dia sanggup wat rendang untuk menantu …

Berjaya Berbuka Cara Kelantan

Cik mai berjaya berbuka cara kelantan,hehe..ini adalah kerana tahun lepas masa lik beraya di kelantan..maklum la first time lik raya sana...cik mai memang culture shock..haha..dorang berbuka ngan manisan dulu, pastu lepas solat terawih baru dorang makan nasik...erk...ce korang bayangkan....cik mai yang 20lebih tahun idup nie da biasa buka je terus makan nasik tibe2 je dapat stail cmni...huwaaa..mau nages je time tue......

Tapi nasib baik MIL cik mai faham dia suh cik mai makan dulu...so en asben pon makan skali...hehe..kalau x mau pingsan wooo..mana la cik mai biasa cmtu kan...

Puasa kali nie, memang cik mai praktik kan stail buka makan manisan dulu pastu pas solat isya' atau tgu en asben lik terawih baru cik mai makan nasik....memang berjaya kontrol..lagipon xdala terlalu kenyang sangat biler nak semayang..kalau makan nasik kang pas makan je jadik ular sawa..mata pon kecik je....hehehe...cuma satu je la, biler buka makan manisan..cik mai da kenyang...kesudahannya memang xmakan na…

Minggu Lemau

Tajuk pon ntah ape2 hehe...bukan ape minggu nie cik mai mcm xda mood nak g kije..duk la menghitung hari nak lik kampung..hehe..tp ada lagi 7 hari nak balik kg..rasa mcm lama je lagik..byk projek nak dibuat kat kg tu....biasala orang pompuan..sopin sopin dan sopin....lagi satu kalu nak g saloon pon cik mai g kat kg je..kat kl nie mahei....double dari harge yang kita boleh dapat kat kg..so bek jimat gunting rambut n kasi treatment kt saloon kesukaan di kg...

Raya nie xtaula dapat g jalan umah kengkawan kat kg...masalahnye bile da berjumpa ngan sepupu sepapat, cik mai jadi malas nak kuar..kitorang lagik suka bergosip n memakan kuih2 raya..sambil menanti ketibaan tetamu...yelah kitorang pon nak jumpa pon payah...setahun skali jerk...Tapi umah opah cik mai nie mmg 'wanted' sikit ...orang mmg suka datang...sedara kami yang ramai pasti akan singgah kat umah opah punya, even sedar mara sebalah arwah atuk pon ada datang...dorang nak menziarahi opah juga walaupon atuk da xda.....

Raya t…

Zameer Terkini

Bebe mama nie semakin kurus...mana tidaknya, nasi xmau makan...minum susu  kuat...camne la nak bertambah berat badan...teringat masa dia baby...gebu je...skg nie...tulang je lebih..huhuhu...

Perangai orang

Cik mai nak citer cikit la pasal pagi tadi...kejadian nie berlaku dalam tren..cik mai marah betul kalau orang tue nak turun kat satu stesen pastu tolak2 orang...dey!..orang lain pon nak turun jugak xda la sampai tolak orang...pagi2 da kena maki hamun cik mai (dalam hati je)...

tu blom citer attitude yang xnak bagi orang mengandung dodok (ayat zameer), dorang kadang2 wat selamba je aka wat2 xnampak...alahai macam2 la perangai orang nie...tapi cik mai memang tabik la ngan orang yg prihatin...hehe...

Kalau citer pasal dalam tren nie macam2 hal yang cik mai penah alami...yang best x best...tp nak wat cmno tu je pengangkutan ke opis...huhuhu...nak bawak keta parking nan ado....

p/s - pagi nie duty usherer, sakit kaki cik mai berdiri lama....huhu..sat lagi nak g Jalan TAR..sopin time....hehehe...

Duit Raya

Korang da tukar duit raya ke?....cik mai suda..hehe..siap da masuk dalam sampul...excited kan..tp mood raya masih blom mari..camno?....

p/s - cmne nak panggil mood raya nie dtg pada cik mai?...barang2 nak raya suma da ready n order....

Aiyak..kat area Uma Cik Mai nie..

Ah long dibunuh pemilik pusat karaoke16/08/2011 3:42am

Oleh ILAH HAFIZ AZIZ
PETALING JAYA 16 Ogos - Seorang lelaki dipercayai ah long ditemui mati dengan pelbagai kesan kecederaan di bilik air sebuah pusat karaoke di Jalan PJS 5/27 dekat Taman Medan malam tadi.
Menurut Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, mangsa yang dikenali sebagai Phua Wei Loon, 25, dari Banting dipercayai dibunuh oleh pemilik pusat karaoke terbabit yang dipercayai turut menghilangkan diri. - Utusan

Busy la pulak..

hehe...selama 3 bulan cik mai berpoya2 ngan blog dan fesbuk..kerana menjaga kaunter receptionist,...hehe..skrg nie empunya tempat sudah kembali ...kawan cik mai nie cuti bersalin 3 bulan....kami gilir2 jaga kaunter nie...sharing is caring...skang nie da duk dalam memang xsempat la nak berblog...ada je keja nak wat...huhu....so nampak nya akan bersawang le kot blog cik mai ini...kat umah kdg2 je sempat tgk..bkn ape si bebe zameer kalo nampak mama bukak laptop atau pc je,...nak tengok lori la,wonderpet la,upin ipin la, n lagu kalau berpacaran....

p/s - alhamdullilah...rezeki arini.....leh g shoping jalan TAR jumaat nie...yeay!!

Yuna - Gelora Jiwa-reborn

Yuna - Bulan Ditutup Awan

Tudung Raya

Cik mai nak shopping tudung ray..biler masuk je ke scarfsweethoney....punya la rambang mata...yang penting owner dia sngat cute!!..jom layan ke sini.

p/s - jom shopping sama2...nak beli yang ada bonggol tibe2 teringat kat en BenAshari..hehe...nak tau kenapa..cer baca cer baca SINI...

INDO PEK percuma berakhir 14 Ogos nie..

Cik mai nak amik ke x ye cenel nie...tp da ter addict ngan cite KCB..cmno nak wat nie?....dorang bagi tengok percuma sampai ari ahad nie je..pastu kalau nak tengok sila langgan INDO PEK,..

Cik mai tengah berkire2 nie nak amik ke x?....sebab astro biasala masa bagi siaran percuma suma citer best2..biler kita da langgan..citer yang dorang tayang hampeh suma....mcm MUSTIKA dulu masa promo best je...skang nie..ala kadar je citer dia....hehe...

kalo x amik kang tido malam termimpi2 la citer nie..huhu..


Kalau nak melanggan boleh la KLIK SINI aik promosi la plak..hehehe...

Cik Mai Mood Sentap..

Dah 2 ari mood sebegini kerana...CUTI RAYA...huhu...cik mai memang nak amik cuti pada hari Isnin 29hb Ogos dan 1 Sep, jadik dapat la satu minggu kat kampung...pastu da siap plan ngan adik nak gerak ke kampung pada 27 hb tu,..pas sahur terus gerak...namun HARAPAN cik mai hampa...KERNA..cik asben kena KERJA pada hari isnin tue..da la full day..bkn dapat half day...sedeynya cik mai....yang cik mai duk bayangkan nie..ape yang cik mai nak buat ari sabtu,ahad n isnin tue...adoyai...mesti KL da sunyi kan...mesti suma orang cabut pada hari sabtu tue kan...KECEWANYA cik mai...MERAJUK sangat ngan cik asben nie....

Yelah, kita da la lik sehari sebelom nak raya...xdapat nak berbuka n bersahur ngan opah tercinta...huhu..sedih sangat....teringat masa tahun 2009 pon cam tue gak...balik sehari sebelom raya,sampai2 je da nak berbuka je...huhu....tahun lepas lik awal pasal turn en asben cik mai cuti awal sebelum raya..tapi tahun lepas lik kampung dia.....tahun nie turn dia cuti selepas raya...nasib la …

Wordless Wednesday

"#2 GIVEAWAY SIMPLE : SAYA NAK KEYCHAIN COMEY TU"

Cik mai nak join lagik...hehehe... macam best je kan..sebab simple sangat...semalam da masuk tapi xda rezeki nak menang... hopefully ari nie ada luck....boleh kan cik mai menang Nasz ? harap2 pakcik random..pilih no cik mai..hehehe
JOM KAWAN2 JOIN..TUTUP ARI NIE.. KLIK http://kopicawan.blogspot.com/2011/08/2-giveaway-simple-saya-nak-keychain.html

Dahlia Teck Dedah Siapa Sebenarnya Lelaki Di Universal Studios; Bukan Khairul Fahmi!

Adoi..Ingatkan Betoll... Rupernya Torkono la... hehehe
Credit to Izzudin.com

"#1 GIVEAWAY SIMPLE : NASZ RANDOM CHOICE"

Bonus Raya Kakitangan Awam

Alhamdullilah..syukur sangat...leh la kasik budak2 kat kampung tue duit raya lebih sket....rezeki dorang...cik mai nak kongsikan duit yang dapat nie dan bagi duit raya kat opah and sepupu sepapat yang ramai kat kampung tue....rezeki harus di kongsi bersama......
...Ya Allah, permudahkan la segala urusan hambamu ini.....amin.

Pening Kepala

Apsal ek?...da 9 hari berpuasa..asal masuk je pukul 11 pagi kepala cik mai tintong..pening,sakit.. macam nak muntah pon ada....adoyai...oleh sebab da tebal muka nie asik pow minyak balm kawan kat opis tue..cik mai pon beli la dua benda nie..arrhh..lega cket....kalau x rasa macam nak pecah je pale ku ini...huhuhu....nak kata xcukup makan..cukup je rasanye....terlebey adala....nak kata peknen ermmm..blom time lagi kot...huhu....korang pon pening2 lalat cam cik mai nie tak?....

Bonus Kakitangan Kerajaan 2011

Hehe..nie cik mai amik dari internet..kalau btol..alhamdulilah la...rezeki anak2...Bonus Kakitangan Kerajaan 2011Posted by on August 4, 2011in Berita Terkini|10 Comments 2,641 views

Untuk bonus tahun 2011,kemungkinan pihak kerajaan akan memberi bonus sebanyak RM1200 untuk semua Gred.Pembayaran akan dilakukan sebanyak 2 kali iaitu sebelum hari raya dan bulan Disember tahun ini. Kepada kakitangan kerajaan seluruh negara,di harap bersabar dan menunggu pengumuman rasmi dari Perdana Menteri. SUMBER: Adalah Rahsia  Diceduk dari - http://www.swkpost.com/bonus-kakitangan-kerajaan-2011/

080811....Genap 6 Tahun!!

Hari nie genap 6 tahun cik mai bekerja kat opis cik mai..fuhh...rasa macam kejap je masa berlalu...dari bujang sampai la da ada anak satu..macam2 perubahan yang berlaku sepanjang tempoh nie....harap2 kekal la sampai pencen,malas nak g interview cari keja lain da...hehe.....Kawan2 seperjuangan pon ramai yang bersilih ganti sepanjang bekerja disini..yang satu batch ngan cik mai tinggal la kami berempat...yang lain da berpindah kerja lain yang lebih bagus.....yelah mula2 masuk dulu jawatan kami suma sebagai pekerja sambilan...gaji pon ala kadar je...skang ni alhamdullilah..gaji da naik kerja pon da berstatus tetap..cik mai bersyukur sangat dengan apa yang ada....tapi cik mai teringat pada arwah emak cik mai..masa arwah tau cik mai dapat keja nie..dia beli coklat pastu siap bagi kat kawan2 kat tempat keja dia.....seronok betol arwah...
sedey la plak...oleh itu kawan2 kite kena hargai la emak kita,huhu.......

KETIKA CINTA BERTASBIH

KETIKA CINTA BERTASBIH

Abdullah Khairul Azzam – 28 tahun- pemuda tampan dan cerdas dari sebuah desa di Jawa Tengah. Dari kecil, Azzam sudah terlihat sebagai anak yang sangat baik budi pekertinya. Atas usahanya yang gigih dia berhasil memperoleh bea siswa untuk belajar di Al Azhar Mesir selepas menamatkan Aliyah di desanya.

Baru setahun di Kairo dan menjadi mahasiswa berprestasi peraih predikat Jayyid Jiddan (Lulus dengan Sempurna), ayahnya meninggal dunia. Sebagai anak tertua Azzam mau tidak mau harus bertanggung jawab atas kehidupan keluarganya, dikarenakan adiknya masih kecil-kecil. Sementara itu, dia sendiri harus menyelesaikan studinya di Negara orang. Akhirnya dia mulai membagi waktu untuk belajar dan mencari nafkah. Ia mulai membuat tempe dan bakso yang ia pasarkan di lingkungan KBRI dia Kairo. Berkat keahlian dan keuletannya dalam memasak, Azzam menjadi populer dan dekat dengan kalangan staf KBRI di Cairo. Tapi hal itu berimbas pada kuliah Azzam, sudah 9 tahun berlalu, ia belum…

"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

GA EXPRESS BY I'M BLUEWENDY

Yeay!!!..cik mai nak masuk  lagi GA...tibe2 ari nie rasa macam nak masuk banyak2 GA...harap2 dapat menang la salah satunya..hehehe.... Kalau nak Join klik SINI klik kat banner tu pon bole..hehe
Jom ramai2...mana tau ada rezeki menang... http://kopicawan.blogspot.com/2011/08/giveaway-express-by-im-bluewendy.html
nak tag  ALIN COMEI MJ

GA | Happy Birthday Ayesha Ramlee.

Nak join jom klik banner di atas...jom ramai2 kita masuk GA nie....
Cik Ayesha nie suh teka pukul baper dia lahir..cik mai rasa kul 10.04 AM...
Cik mai nak Wish Hepi BuFDAY To aYesha......semoga panjang umo n murah rezeki selalu.....
nak tag ALIN
Jom Join Klik SINI http://kopicawan.blogspot.com/2011/07/ga-happy-birthday-ayesha-ramlee.html

Najlaa 'Aqilah's Giveaway!

Cik mai nak join GA cik Najlaa kita nie...hari nie last day..jom kita join GA ni..Klik kat banner di bawah....

Hadiah dia plak...jeng..jeng..jeng...
Menarik bukan..ape tgu lagi jom join..tutup ari nie....Sempat lagi.. kena tag dua org...cik mai nak tag
ALIN
COMEI

kLIK SINI http://kopicawan.blogspot.com/2011/07/najlaa-aqilahs-giveaway.html

Kejujuran Itu Penting

Cik mai nak mengulas la sikit pasal hal nie..bukan ape,semakin lama makin terselah kesalahan dan semakin kantoi je orang yang  terlibat tue...mula2 cik mai percaya la maybe dia ada alasan yang kukuh dan beliau telah memberi 10 alasan yang kukuh la kononnya baik la ..korang pon mesti da baca kan..hari nie dia telah super kantoi lagi..cian kepada ex dia...cik mai yang selama nie mengikuti blog beliau..merasa amat sedey dgn ape yang berlaku..tapi itulah, semua telah tertulis kan..cuma cik mai nak pesan kejujuran itu amat penting dalam perhubungan...sekiranya da curang susah nak dapat kepercayaan  kembali....sempena bulan Ramadhan nie cik mai mendoakan yang terbaik buat mereka..buanglah yang keruh ambil yang jernih...semoga dipermudahkan...amin...

Promosi Sat!

Cik mai nak wat promosi cket ye kawan2...sape yang ada anak kecik?..sila angkat tangan...ada satu blog nie yang ada baju comey2 untuk anak2 kita...jom kite terjah blog beliau...DAFINA SHOPPE..ada banyak baju yang comey2...nak2 baju girl..aiish geram betol tengok..tapi bebe cik mai boy lew plak...Jom la kite ke DAFINA SHOPPE..macam2 ada....Beliau juga ada jual baju kurung budak perempuan...murah je kawan2...termurah di pasaran...cer tengok cer tengok SINI...ha..macam mana memang berbaloi baloi kan?..model pon cute sangat....


P/S - support perniagaan kawan2....

Ketika Cinta Bertasbih special Ramadhan

citer ni best...patut tonton kat cenel bintang..... sinopsis dia begini.. Sinopsis Singkat Sinetron Ketika Cinta Bertasbih Spesial Ramadan : Pesantren Daarul Quràn yang terletak di desa Wangen, Polanharjo, Klaten adalah pesantren terbesar di Jawa Tengah bagian selatan. Pesantren itu diasuh oleh ulama kharismatik yaitu Kyai Luthfi Hakim.
Suatu waktu Kyai Luthfi Hakim harus menunaikan nadzarnya, tinggal di samping Masjidil Haram setengah tahun lamanya. Maka amanah mengasuh pesantren jatuh ke pundak menantu dan putrinya yaitu Azzam dan Anna Althafunnisa. Di sinilah cerita sinetron spesial ini dimulai.
Di awal mengasuh pesantren, Azzam dan Anna menghadapi masalah tidak dari luar dan dari orang lain, justru dari diri mereka berdua sendiri. Sudah tujuh bulan menikah, Anna belum juga mendapat tanda-tanda akan memiliki anak. Hasil pemeriksaan medis memvonis Anna mengidap Endometriosis, suatu penyakit yang dikenal menjadi salah satu penyebab kemandulan. Anna menjadi sangat c…

Nak Masuk Contest Tapi xCukup Syarat La...

Cik mai nak masuk Contest Baby Cute With Baju Melayu/Kurungtapi x cukup syarat lew pulak...Zameer xda la pulak pakai baju melayu lengkap..huhu..tahun lepas raya kat kelantan cuaca panas sangat jadi zameer pakai baju melayu jap jela..pastu bukak dia terus tido ( mau x panas, umah mertua cik mai dekat ngan pantai..tapi malam sejuk je..siap bole dengar desiran ombak lagi)..tengok la cmne jadi zameer nie..masa raya tahun lepas xsilap cik mai dia baru 9 bulan..xdapat kaki lagi masa nie..

pastu petang raya bila nak berjalan cik mai da tukarkan baju kemeja kat zameer...memang raya tahun lepas xbanyak amik gambo lew...skang jom tgk gambo zameer g jalan plak...

hehe.. xpe tarikh tutup lambat lagi kan..cik mai tunggu baju melayu zameer siap dulu la..kalau dapat siap awal nanti cik mai join contest NIE...cik mai tempah baju melayu zameer kat ALIMAZ..korang g la tengok..hehe..maap ye tempahan raya telah pon ditutup......
itu je..cik mai nak sebarkan kat korang kalau ada anak ke anak sedara ke..leh jo…

menu Berbuka

Apa ek nak masak untuk berbuka?..salunya cik mai akan mengepow resepi dari Mat Gebu...resepi dia simple dan senang.(cik mai salu amik yang senang2 je)..blog Mat Gebu nie pon best...kalau tgk makanan yang beliau publish rasa macam nak keluar je air liur...macam lazat sangat..nyum nyum......arinie cik mai rasa macam nak try wat nie .....
Sirap bandung koktaill..sedapnya.......korang nak tau resepi nya buleh la ke SINI


SEKIAN....

KETIKA CINTA BERTASBIH

myMetro | Puas jaya watak lelaki, wanita idaman


Cik mai memang minat giler citer nie...melihatkan ustaz Azzam and ustazah anna nie...xsabar nak tahu ape akan jadi seterusnya...jom kita tengok sama2..kat cenel bintang 141.....skang nie cik mai tertanya samada ustaz azzam akan kawin ke ngan Qonita?..dorang macam ada something....cian kat ustazah anna..dia kan ada penyakit xboleh nak mengandung....ustazah Qonita yang bertudung biru..memang cun...haissh...xsabo nak tengok ending cite nie....

FINAL DESTINATION 5

Final Destination 5Release Date: 25 August 2011
Language: English
Subtitle: Info Not Available
Genre: Horror
Running Time:
Director: Steven Quale
Cast: Nicholas D'Agosto, Emma Bell, Miles Fisher, P.J. Byrne, David Koechner

Synopsis: In "Final Destination 5," Death is just as omnipresent as ever, and is unleashed after one man's premonition saves a group of coworkers from a terrifying suspension bridge collapse. But this group of unsuspecting souls was never supposed to survive, and, in a terrifying race against time, the ill-fated group frantically tries to discover a way to escape Death's sinister agenda.

(Source: Warner Bros. Pictures)

"GIVEAWAY : cenderamata CAMERON HIGHLAND dari Normala Ali"

Hari nie cik mai nak masuk contest lagik..hehehe..jom la join skali cik mai nie kawan2..kot2 ada rejeki kita leh menang kot...
Cik Normala kita nie suh citer pengalaman g cameron highland katanyer....cik mai banyak kali jugak naik ke sana..maklum la sepupu ada keja di sana..kitorg salu je pow dia....dia keja kat bahagian dapur so salu la kitorg dapat makan free haha....tapi yang the latest cik mai pegi bulan februari aritue...sepupu cik mai kawen kat hotel sana..jgn tanya hotel ape pasal mmg cik mai xhengat punya...lalala....
kitorang dapat la satu apartment homestay..best sgt..ada makcik, ada opah ada sepupu cik mai...masak ramai2...beli je barang kat pasa Brinchang tue..pastu masak la....memang superb la makan ramai2..sejuk nya usah citer la..memang tido berselimut...pagi tue rasa macam xnak mandi jer..sejuk giler air dia..memang kena mandi air panas...cik mai kan berdarah B memang xtahan sejuk punya olang....sepupu cik mai tue kawen ari ahad..so dapat la bermalam satu malam..
tapi seb…

Mari tengok disini...boleh sopin' baju anak2 kita...

Mari tengok disini...boleh sopin' baju anak2 kita...
PAMPER YOUR LITTLE ONES TODAY WITH THE MOST COMFORTABLE BABYWEARSoft as a baby’s skin. Smooth as a baby’s bottom. Everything pure and good is related with babies. That is why we think only the most comfortable clothes should be worn by babies. At Trudy & Teddy, we create each piece lovingly, because we want your little ones to go into the world knowing they look simply delectable.

Trudy & Teddy expresses a mother’s love for her baby. Just like how a mother takes care of her baby carefully from the magical day of birth, every piece is cut and finished beautifully with special attention paid to details. Trudy & Teddy clothes are styled with a European finish for the little ones aged up to four years old. Visit our Facebook page, http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Trudy-Teddy/108879074770 to catch a glimpse of how we celebrate this magical bond between mother and child.

10 Punca Jin Tinggal serumah

1.Tapak rumah ada punca air mata air 
Iaitu tapak rumah itu adalah tempat kediaman semulajadi jin ada punca mata air... kerana punca mata air adalah tempat kediaman semulajadi jin... dan ia boleh dikenali dengan airnya yang sentiasa mengalir, walaupun di musim kemarau...
Kalau dibuat kediaman maka jin dari tanah akan memasuki dan tinggal dalam rumah dan tambahan pula
 jika dibina kediaman biasanya ada jin yang cedera atau terbunuh tanpa sengaja maka pasti akan 
ada unsur-unsur balas dendam...
kalau anda nak buat juga kediaman, maka minta bantuan orang yang pakar... kalau mata airnya kering, bererti jin dikawasan itu sudah berpindah...
Dan kalau tak kering bererti penempatan itu masih ada, jangan sekali-kali dibina rumah...
Itu satu dari sebab utama kenapa banyak bangunan seperti sekolah, kawasan perumahan, bandar-bandar
 dan sebagainya yang 'berhantu'... kerana ia di bina di kawasan penempatan jin...
Ia bukannya tak boleh kerana di atas muka bumi ini, kita adalah khalif…