Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

Niat Puasa

Sempena kita bakal menyambut bulan Ramadhan yang penuh berkat nie..marila cik mai nak share kan niat berpuasa dan doa berbuka puasa .....

Zameer Mau jalan sendiri mama!

Lihat la aksi zameer nie...kita pegang dia xmau...dukung lagi la....dia nak jalan sendiri..jalan laju pulak tue..penat nak kejar dia...nie masa kitorg pegi ke GM Klang..



bALIK kAMPUNG kELATAN.....

Zizan n Zameer bersama adik ipar bongsu cik mai...Pokyi...
Bergambo bersama Kelisa Cumil.....Hehe..nampak gemuk kan?..
Perasan ayu jap....
Pokyi kena g skolah...pelik gak, pasal ari ahad dorg g skolah...pokyi nie skolah petang...baru tahun 2...ensem kan...hehe
zameer yang keletihan...makan cokolat pastu tertidur tanpa baju....
chomot btol la...
dia duk melompat2..umah atuk kan umah papan so kalau jatuh dia xsakit..tula yang menjadi jadi melompat...nasib baik xroboh umah atuk nie..hehe
papa n mama zameer....
budak encem mama..(kerek je muka?)
don't take my picture oke!...

TERKINI! Suhaila Lantik Peguam

TERKINI! Suhaila Lantik Peguam
Harap2 mereka dapat berdamai semula....

AISHITERU ( Menunggu )-by ZIVILIA BAND

Motivasi Dr Fadzilah Kamsah - Keseronokan Bekerja Bhg 1

Keseronokan Bekerja...

27 Julai 2011

Lately Cik Mai memang down giler mood nak bekerja...xtau la nape...tapi hari2 rasa macam nak menagis bila nak pegi kerja..mungkin keseronokan kerja tu da xda.....kalau pegi keja pon sebab nak jumpa kawan...kalau xda kawan memang x pegi keja la jawabnya.....tu la...skang nie muka Cik mai da xberseri je bile pegi keje....entah la...Bulan ogos ni genap la 6 tahun cik mai bekerja kat opis nie...baru je lagi..macam mana nak menghadap lagi 20 tahun lebih lagi nak keja macam nie...Cik mai nak ada keseronokan bekerja tapi macam mana nak cari.....
kita dengar motivasi jap...KESERONOKAN BEKERJA

Fesyen - Color Blocking...

Ekceli da lama ek fesyen nie...Cik mai baru je tau ari nie...bole?...hehe..xup to date sungguh la cik mai nie....u all mesti da lama tau kan...tapi cik mai share kan la jugak aper itu color blocking....Color blocking nie biler kita combinekan pelbagai kaler dalam pemakaian kita..xkisahla baju n seluar ke kasut ke...even tudung pon ada tau calor blocking nie....Tapi mesti INGAT!...jagan melebihi 3 kaler..kang nampak macam clown lew plak...huhuh.....tapi sekarang nie memang ramai yang pakai cam gini...so xda la nampak pelik sangat pemakaian kita.....cer try cer try.........meh cik mai tunjuk contoh la kt korang...jom terjah ...


Ha...camni la dinamakan color blocking...skang nie tudung pon orang pakai campur2 kaler...comei lak.....jom kita sama2 try.......jom tengok SINI.dan SINI...banyak tudung yang cun melecun beb....

Hari2 layan Astro BINTANG..Bule?

Adoyaii...sekarang nie kan ada kat astro astro BINTANg en asben cik mai dok melayan citer2 di situ.astro bagi free tgk sebulan kot.....citer lama je cik mai tengok...tapi citer lawak la...dia punya gelak memang xhengat la.....hangin je Gue....jangan harap la cik mai nak amik pakej tue nanti..skg pon mahal la bil hehe....tp nanti ada cite peberet cik mai lak..ni yang berbelah bagi nak amik ke x nie.citer nie best sangat....
. jom baca selanjutnya disini ya!...INDO PEK

Nak beli Oven Ke Microwave nie??....aiyakkkk!!

Penin sejenak....Cik mai punya priority adalah untuk memanaskan makanan je...almaklumla bulan posa da nak menjelma...senang sikit nak panaskan lauk masa nak bersahur nanti..hehe...tp tula...survey punya survey...banyak pulak keburukan microwave nie.contohnya boleh baca kat sini KEBURUKAN MICROWAVE..ermm...penin lak pale nie...sebab semalam da ushar baik punya kat microwave jenama samsung nie...hehe..murah je rege dia...Rm 199..ok la kalau takat nak panas makanan n leh stim ikan cket.... Tapi kat opis lak ada jualan oven murah jugak...RM 125 je....tp tula bak kata en hasben cik mai...kalau beli pon belum tentu cik mai akan buat biskut atau kek..silap2 jadi perhiasan je kat dapur...pastu wat kena bebel je ngan dia....panggang or bakar ayam bole je kot...pastu xboleh nak memanaskan makanan lak tue...kalau boleh panas2 kan makanan da lama cik mai rembat satu..leh beli sama2 ngan geng cik mai ..cik alin...pasni leh g umah dia nak makan cake or cookies...masak sedap2 ye..hehehe...
P/s - Penin…

Layan Jap..

Johan As’ari (Botak Juvana) Tak Mahu Hanyut Dek PopularitiShare PETALING JAYA: Dek penangan drama Juvana, pelakon Johan Arrif As’ari (Johan As’ari) yang popular dengan gelaran Botak dalam drama bersiri itu semakin dihambat dengan populariti.

Bagaimanapun, pemuda berusia 25 tahun ini tidak mahu dirinya hanyut dengan sambutan luar biasa penonton yang menggemari siri budak sekolah jahat yang baru sahaja melabuhkan tirainya di TV3 pada Isnin.

“Saya sangat menghargai dan bersyukur dengan sokongan peminat kerana mereka mengenali saya berdasarkan bakat yang ada.

“Soal populariti bukan di tangan saya tetapi di sebalik orang yang menyokong saya selama ini. Saya masih menjadi diri saya dan akan terus maju ke depan serta berusaha menjadi lebih baik pada masa akan datang,” katanya yang dalam masa sama berharap tidak lupa diri.

Episod akhir yang baru berlalu menunjukkan Botak dipenjarakan disebabkan menganiaya rakan-rakannya dan berkomplot dengan Encik Raja (pengetua) di Sekolah Wira Bakti dalam kes pe…

Developmental milestones: Socialisation

Cik mai nak share la ckit infa pasal nie...
Socialisation How does your baby learn about his connection to other people? How and when does he start making friends? It all starts with you. As his parent, you are your child's first playmate. You will become his favourite person. He will delight at the sound of your voice, the sight of your face and the touch of your hand. With your help, your baby will become familiar with others and begin to enjoy their company, too. This is the beginning of the development of social skills. 
When it develops Between birth and age three, your baby's social skills gradually mature. From the moment he's born, your child learns to adapt and respond to the people around him. During the first year, he focuses mainly on discovering what he can do (grab and pick up objectswalk, and other skills) and interacting with his parents. He'll enjoy others but will definitely prefer you and your husband. Around the time he turns two, he begins to enjoy…

Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)

Memilih Taska...Hmmm..

Meskipon Cik mai bakal berpindah tahun depan tapi...cik mai rasa pencarian untuk taska Zameer amat penting..jadi cik mai pon mensurvey la dalam internet...jumpa la satu taska nie..menarik jugak,...harga pon berpatutan...berdekatan pulak la dengan rumah baru cik mai nanti...senang nak anta zameer nanti...tapi nanti ingat nak pegi la taska tue nak tengok keadaan dia macam mana....ermm..xterlalu awal ke?..hehe...bukan ape takut cari last minit kang xsesuai pulak...sekarang nie cik mai nak cari banyak2 taska...pastu tengok zameer serasi ke x..hehe.....
nape cik mai pilih taska?..nape xantar pengasuh je zameer nie....sebabnya adalah.jeng..jeng..jeng...kena baca artikel yang ini....Zameer
ni adalah taska yang cik mai rasa berkenan setakat nie..macam best je..jom la baca kat website dia...TASKA LEMON
Ok x?

GI I-City lagik...hehehe

Sambutan bufday zizan...

sempena menyambut bufday papa...kitorang g sambut kat sate kajang Hj Samuri kat Awan Besar je...sambutan kami anak beranak je....kualiti gambo tidak memuaskan kerna makcik kepoh a.k.a adik cik mai mengambil gambo guna henpon nye sahaja.....harap maklum....
 wah...banyaknya sate...(padahal makan berempat aje)
 zameer pon pandai makan sate tau...xmau kita pegang..dia nak mkn sendiri....
 kusyuknye bufday papa nie mkn...hehehe...bini n anak pon xnampak ye!....
 alamak...kureng sungguh gambar cik mai makan kan...tp publish lew jugak..pasal gambo x byk pon amik masa nie...masing2 kebuloran...baru balik keja.....pegi lepas maghrib...10 minit je dari umah cik mai nak ke tempat nie......
 zameer lapo sgt ke?
da kenyang ....zameer nak tgk lori(peberet dia0...kan tepi highway so byk la lori lalu lalang....


sekian berita dari cik mai....hehehe

Tangan di gigit Tikus...

HuhU....ari nie tangan Cik mai digigit oleh cik Ti...dia bengang  ngan Cik mai la nie..pegi halau dia keluar pastu halang lubang pintu..last amek kau.....
agak2 bahaya x..nak g klinik la..takut........

hapdet : 11.50 a.m...skali kena cucuk la...huhu..injection  ATT ....NAK TAU APE DIA JOM BACA KAT SINI...

SEKIAN..

Mcd I'm Lovin it!!!

Cik Mai mau kurus!!

Bila la nak kurus cam gini lagi...tiada LEMAK TERSEMBUNYI....adoyai....anak mama da nak masuk setahun 7 bulan...tapi mama makin gemuk..huhuu

Sekejap je bebe mama da besar....

nie baper minit selepas dilahirkan..... nie masa umor 7 bln...
nie masa lik raya kat kelantan...
11 bulan....kita g PD masa nie...
yeay!..da setahun da....
aper tue?
latest...lagi latest ndak ada...pasal da lama xda aktiviti luar..gambo nie kat cameron..ada sepupu kwen...

Adoi Sakit Kepala la!

dah 2 hari cik mai mengalami sakit kepala yang melampau....sampai nak pecah kepala nie...dan nak bernafas pon susah...apekah sebabnya??.....nak g klinik malas nye.....malas nk jumpa doktor....dapat ubat pon bukan cik mai nk makan...hehe..wat perkasam je dalam peti ais.....

Korang Kesah x Umah korang tepi Kubur?...

Tajuk gempak je kan...tapi tue la hakikatnya...rumah baru cik mai nanti memang akan bersebelahan dengan kubur....Pintu gerbang taman perumahan itu memang berhadapan dengan pintu gerbang tanah perkuburan.....cuma dipisahkan jalan raya...jalan nak masuk setakat nie memang satu tue je...pemaju cakap akan ada jalan masuk lain...tapi xtahu la siap bler kan..dorang cakap exit SKVE...Harap2 sumanya ok...hehe(almaklum la..penakut tapi beli umah kt tepi kubur)......nanti Cik mai upload gambo rumah yang tgh dalam pembinaan..

Blog walking sat....

Cik Mai nak test sat keberkesanan blog walking nie..hehe...Cik mai suka nak tambah kawan2...lagi ramai lagi bagus..xyah nak jumpa face 2 face tapi kita buleh jadi kawan baik melalui blog je kan...jom kita jalan2 di alam maya ini.. sape nak itot?..angkat tangan....

Cik Mai nak FM nie!!

Cik mai nak FM nie!
JOm join..klik aje gambo di atas

Kencing Kotor..

Kencing kotor nie bukan lah satu penyakit yang ganjil..ianya memang selalu terjadi pada suma orang.....Cik mai sendiri banyak kali kena hehehe...salunya kalau kena tue maybe Cik mai xminum air putih dengan banyaknya...dan selamba je minum air kaler (kopi,milo,teh,dll) dan juga malas nak g toilet...hehe...opis nie toilet sikit punya jauh...kena wat satu lencongan baru leh sampai..mari kita tengok adakah sebab diatas menyokong kepada penyakit KK ini?..ataupon andaian Cik mai ini tidak benar belaka..hehehe... ...