Skip to main content

Ilmu Pengasih

Hari ni cik mai nak kongsikan mengenai ceramah agama yang ustaz bagitau kat cik mai....topiknya adalah mengenai ilmu pengasih..kita amalkan surah al-baqarah,kemudian jadikan ia amalan selepas sembahyang. Lepas tu selepas sembahyang kita amalkan baca zikir Subhanallah Alhamdulillah Laa Ilaaha Illallah Allaahu Akbar..tiupkan ke telapak tangan dan usapkan ke bahagian muka dan kesuluruh badan..jika diamalkan insyaalah orang akan mudah menyukai kita..macam bile tengok muka kita orang suka je..hehehe...biarpon kita xlawa n xensem..


Amalan Harian
Jangan tido selepas pagi
Jangan tido selepas asar
Jangan tidur sekiranya tubuh terkena pancaran matahari
Nak tido basuh tangan , kaki dan muka..begitu juga seeloknya diamalkan apabila bangun tido..


Bagi yang belum bertemu jodoh
Ustaz ada bagi doa.tp cik mai xsempat salin..hehehe...doa lebih kurang begini..
Ya Allah sekiranya jodohku berada dimuka bumi ini, dekatkan dan pertemukan aku dengan dirinya


selain itu ustaz ada jugak cakap pasal gangguan jin yang menghalang dalam hal2 jodoh nie....
Pelalau - Jin yang menghalang
tugas jin ini ialah bagi orang tidak suka ataupon jin itu sendiri yang suka pada seseorang gadis atau teruna....so jin ini xbagi la orang lain suka...
Tanda2 - Melalui mimipi, gerak rasa
Cara merawat : Jumpa peramal perubatan Islam (Pendingding)


itu aje perkongsiaan cik mai untuk kali ini...nanti cik mai hapdet lagi oke...

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Bersalin Nur Jameela Zaheera

Alhamdulillah dapat merasai peluang menjadi ibu kali kedua, yang paling best dapat merasai pengalaman bersalin normal tanpa sebarang ubat. Dulu masa abang Zameer Haiqal, mama ambil epidural. Tapi, bila mengandung kali ni memang mama dah tekad untuk normal dan tanpa bantuan sebarang ubatan..Alhamdulillah dipermudahkan.
Kisahnya bermula,
13.Januari.2016
Pukul 12.00 mlm perut rasa memulas, macam senggugut pun ada. Tapi mama ZJ rileks lagi..layan tengok tv ngan papa dan Zameer. Pukul 12.30 mlm nak masuk tido, pinggang pulak rasa sakit yang amat. En asben suruh baring, tapi tak boleh sakit sangat. duduk kejap kat katil..bila bangun ada setompok darah kat tilam. Terus panik. Masuk toilet cek memang ada darah, agak banyak. Padahal pakai  Panty liner, darah still boleh tembus.
Encik asben terus call adik dia kat Klang, minta datang rumah. Jagakan Zameer sebab kami nak pegi hospital. Zameer dah tido masa ni.Sementara tunggu adik ipar sampai mama ZJ sempat mandi dulu..bagi bersih badan. Pukul 1…

Susun Atur Dapur Cik Mai

Tajuk tak nak kalah kan...
hehe....Semenjak dua menjak ni Cik mai telah jatuh cinta pada blog-blog yang bercerita pasal susun atur rumah, dapur dan segalanya mengenai susun atur..umur dah menginjak ke 3 series ni tetiba minat mengemas tu datang... Weekend je keja Cik mai mengalih perabot..tukar-tukar kedudukan barang-barang dalam rumah tu..hehe...En asben redha je..sebab dia kerja hari sabtu dan ahad....bila time en asben pegi keja kedudukan perabot lain, bila balik lain pulak kedudukannye...sila terima ye en asben ku..haha..
Tapi Cik mai ni tak kreatif, nak menyusun pun tak berapa nak pandai...baru nak belajar sikit-sikit macam mana nak deco-deco ni...
Cik mai paling minat baca blog-blog ni..memang sangat kreatif dan Cik mai sangat admire pada dorang ni dalam bab-bab susun atur...sila la kunjungi blog-blog mereka ni tau...
SUSUN ATUR SIOCASUE SUKA SUSUNAKU BUKAN BIDADARI

Persediaan Kehamilan Kedua

Wah..hebatnya tajuk entri cik mai hari ni kan..haha...ehem...Yelah, walaupun ini adalah kali kedua cik mai akan mengalami proses kehamilan, tapi cik mai ni masih baru lagi..rasanya elok cik mai cari info yang dapat membantu cik mai sepanjang kehamilan kali kedua nanti...Biler?..InsyaAllah....tahun depan..cik mai nak cop bulan Disember jugak...sama macam Zameer..Kalau boleh la..kita boleh merancang tapi segalanya DIA yang menentukan....

Pertama sekali...

Kita kena tengok adakah waktu yang sesuai untuk kita mendapatkan anak??...Cik mai rasa sesuai sebab tahun depan Zameer dah nak masuk 4 tahun, tambahan pula umur cik mai semakin meningkat...sesuai la mengandung di usia yang masih 20-an ni..hehe...
Kewangan pulak nak kata hebat sangat tak jugak..tapi cik mai percaya pada setiap anak akan ada rezeki mereka...takpe, nanti bajet boleh dikecilkan lagi....(qeqe Zameer pulak dah free dryper..jadi dah berjimat di situ..)...

Orang cakap 6 bulan sebelum nak mengandung bolehlah mula buat persediaan…